پنجشنبه 19 تیر 1404

flag
  • 1397/04/23 - 12:00
  • تعداد بازدید : 102
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
متخصص بهداشت و بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی:

آیزی پروران به طور حتم دستگاه برق اضطراری داشته باشند

متخصص بهداشت و بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: با توجه به قطع مکرر برق، آبزی پروران به طور حتم دستگاه برق اضطراری داشته باشند.

دکتر حسین یاوری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه طی یکی دو هفته اخیر برق به طور مکرر دچار قطع شدگی شده است، افزود: با قطع شدن برق، دستگاه هایی همچون دستگاه اکسیژن ساز یا هوا دهی نیز از کار می افتد و این امر موجب می شود تا میزان اکسیژن موجود در آب کاهش یابد درنتیبجه به دنبال آن تلفات افزایش می یابد.



وی ادامه داد: با قطع شدن برق و روشن کردن دستگاه برق اضطراری می توان از بروز تلفات در استخرهای آبزی پروری خودداری کرد.



یاوری اظهار کرد: مزارع آبزی پروری همچون مزارع تولید ماهی قزل آلا که به اکسیژن بیشتری نیازمند هستند باید حتما از این دستگاه برخوردار باشند.



وی در ادامه نسبت به بروز بیماری های مدیریتی هشدا داد و گفت: با توجه به کاهش نزولات آسمانی طی سال گذشته و جاری، مزارع آبزی پروری که منابع آبی آن ها از آب رودخانه ها تامین می شود دچار کمبود ذخیره آبی شده اند و این مزارع بیشتر در معرض خطر قرار دارند.



این مقام مسئول با بیان اینکه از سوی دیگر میزان ریزش برف در زمستان سال گذشته بسیار اندک بوده است، افزود: ریزش برف بر روی دمای آب تاثیر گذار است و کاهش و یا عدم ریزش آن موجب بالا رفتن دمای آب می شود که این امر نیز یکی از علل تاثیرگذار استرس زا در مزارع آبزی پروری است. 



یاوری با اشاره به اینکه بیشتر استخرهای پرورش ماهی در این استان، سردآبی است، ادامه داد: بهترین دما برای پرورش ماهی های سردآبی همچون قرل آلا 12 تا 14 درجه سانتی گراد است و بالا رفتن این دما تا 19 درجه سانتی گراد موجب ایجاد تلفات در استخرها می شود و آبزی پروان باید نسبت به دمای استخرها توجه ویژه داشته باشند. 



متخصص بهداشت و بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی توصیه کرد: آبزی پروران استان هوادهی استخرها را مورد توجه قرار دهند چراکه میان دمای آب و میزان اکسیژن رابطه عکس وجود دارد و هرچقدر دمای آب افزایش یابد میزان اکسیژن موجود در آن کاهش می یابد. 



وی گفت: از سوی دیگر با توجه به کاهش ذخیره آب در استخرهای آبزی پروری باید میزان تراکم ماهی های موجود در استخرها نیز کاهش یابد.



 


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 47352
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور